Mitä meille kuuluu?

Pitkästä aikaa blogin ääressä. Ajatukset on monet. Aletaanpa rikkoa ”lasikattoa ja/tai tabuja”. Näistä asioista ei moni yrittäjä uskalla ääneen puhua.

Jenni on sairaslomalla tällä hetkellä Tapaninpäivään saakka työuupumuksen vuoksi.

Tarvitsimme jelppiä. Tähän mennessä Jenni on ollut se joka piirtää kuvat asiakkaille, mutta voimavarojen ollessa vähissä mietimme kuka tai mikä taho ne piirtäisi meille jatkossa. Tee meille siis tarjous jos olisi mielenkiintoa auttaa meitä! Yrityksen talous on äärimmäisen tiukalla. Mieluiten palkkaisimme jonkun meille töihin, mutta se ei ole mahdollista.

Miten teillä on onnistunut laskujen maksun ulkoistaminen esim. kirjanpitäjälle? Jenni näkee, että se olisi hyvä vaihtoehto, koska silloin säästyy niin Aapon kuin Jennin voimavarat yrityksen muuhun pyörittämiseen ja perheelle. Ratkaisu ei ole kovin hyvä, jos Aapo ne tekee, koska Jennin täytyy opettaa kaikki hänelle plus, että ”oravan pyörä” on silloin valmis, koska työt siirtyy vain Aapolle jonka pitäisi rakentaa. Alv-maksu asiat on jo kirjanpitäjällä. Tähän mennessä olemme itse maksaneet laskut yrityksen tililtä.

Yhtenä vaihtoehtona on yrityksen alasajo, joka on ehkä se viimeinen keino, jos ei saada apua tilanteeseen mistään. Tiedämme, että meille olisi tilausta, mutta se ei auta siihen, että ei ole tarpeeksi rahaa rakentaa isompia tiloja jossa rakentaa katon alla vaunuja.

Yksi vaihtoehto on myös se, että saisimme mukaan jonkun tahon joka olisi valmis panostamaan yritykseen niin, että Aapo ainakin jonkinaikaa voisi tehdä lyhempää päivää Jennin terveyden vuoksi. Kerro meille, jos sinulla tai jollakin olisi tahtoa auttaa meitä.

Konsultointiapua teille?

Olemme miettineet maksullista konsultoitia. Tämä on vielä alkutekijöissään, mutta joku päivä saatte infoa tästä lisää. Kerro ideoita mitä kaikkea voisimme konsultoida maksua vastaan? Esim. mitä huomioida liikkuvaa kotia tehdessä jne. Moni nimittäin on ilmeisen kiinnostunut rakentamaan itse itselleen liikkuvan kodin.

Kuusihirrestä

Tällä hetkellä kuusihirttä on vaikeuksia saada nopealla toimituksella liimattomana. Toimitukset venyvät pitkälle. Mäntyä saa helpommin tai lamellikuusihirttä. Jos tiedät massiivikuusihirren valmistajia kerrothan meille. Tiukassa tuntuu olevan tekijät.

Joulu tulee

Mukavaa alku talvea. Tämä mahtaa olla ensimmäinen marraskuu pitkään aikaan kun maa on vihreänä vielä. Poikamme synttäripäivänä on yleensä aina ollut Kuusamossa lunta.

Neljä vuotta on kulunut siitä kun jo olimme lähteneet evakkoon hometalostamme. Jenni täytti muutama päivä siitä 30 vuotta ja poika vietti 1- vuotis syntymäpäiviään Aapon kotona jossa olimme evakossa ensin. Eilen oli hänen 5v. synttärit.

Voimia kaikille ♡ Täällä odotetaan jo joulua.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close