Kotia kohti – Laurea-ammattikorkeakoulun ja Suomen Hajuste -ja kemikaaliyliherkät ry:n yhteistyöprojekti

Julkaisemme Laurea-ammattikorkeakoulun ja Suomen Hajuste- ja kemikaaliyliherkät ry:n yhteistyöprojektin haastattelut blogissamme, koska koemme, että asia on todella tärkeä ja ihmiset tarvitsevat tietoa. Meitä on haastateltu myös projektiin, se julkaistaan myös joku päivä täällä. Vahva suositus haastatteluiden kuunteluun/katsomiseen. Ne ovat todella hyviä ja mielenkiintoisia.

Ensimmäisenä projektista on julkaistu tutkija Janne Atosuon haastattelu. Hän toimii Turun yliopistossa mm. liikkuvassa TROSSI-yksikössä ja hänen asiantuntijuuttaan ovat synnynnäinen immuniteetti, immunotoksikologia sekä kosteus- ja mikrobivaurioiden vaikutus rakennuksiin ja niiden käyttäjiin.

Alla linkki tutkija Janne Atosuon haastatteluun:

Toisena on julkaistu Saija Hyvösen haastattelu. Saija Hyvönen on työterveyshuollon erikoislääkäri, joka työnsä kautta joutui todistamaan Oulun poliisien joukkosairastumisen kiinteistön kosteus- ja mikrobivaurioiden vuoksi. Hyvönen alkoi perehtymään kosteusvaurioiden aiheuttamiin sairastumisiin ja sairauksiin sekä tutkimuksiin, ja on sen jälkeen tutkinut myös mm. HUS Kätilöopiston joukkosairastumistapauksia, kirjoittanut tieteellisiä artikkeleita, joita on julkaistu kansainvälisissä tiedejulkaisuissa ja Hyvönen osallistunut myös itse tutkimuksen tekoon.

Linkki Yle uutiseen Case Oulun poliisien joukkosairastuminen: https://yle.fi/uutiset/3-11103551

Alla linkki Työterveyshuollon erikoislääkäri Saija Hyvösen haastatteluun:

Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat haastattelivat Saija Hyvöstä ja Janne Atosuota erityisolosuhteissa etäyhteyden avulla keväällä 2020 koronaepidemian vuoksi. Haastattelut ovat osa Laurea-ammattikorkeakoulun ja Suomen hajuste- ja kemikaaliyliherkät ry:n Kotia kohti- yhteistyöprojektia, jossa pyritään tuottamaan tietoa sisäilma- ja ympäristöherkkyyssairauksista sekä sen aiheuttamasta ”sisäilmakodittomuudesta” ja etenemään kohti terveitä ja päästöttömiä asumisratkaisuja.

Toivottavasti saitte paljon lisätietoa näiden videoiden avulla itsellenne ja koette ne hyödyllisiksi.

Joukkorahoituskampanja Toipumisvaunu sisäilmasairaille vielä voimassa huomiseen

Voitte osallistua vielä vastikkeelliseen joukkorahoituskampanjaan jos haluatte seuraavassa osoitteessa huomiseen saakka ainakin. Päättyminen tai jatkuminen riippuu Aaposta joka näistä asioista päättää yrityksessämme. Palkka olisi hänen toiveenaan saada, koska muuten emme voi vaunua omanaan juttuna tehdä vaan muiden töiden ohessa. Muussa tapauksessa pienennämme vaunun kokoa 16,2 ulkoneliöstä muutamia neliöitä:

https://mesenaatti.me/1333/kuusihirresta-tehty-toipumisvaunu-sisailmasairaille/

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close