Keitä me olemme ja mikä on historiamme ennen yrityksen perustamista sekä vähän tulevaa asiaa

Meidän perheen historia alkaa homepakolaisuudesta v. 2016. Menetimme kaiken omaisuuden eikä mikään taho korvannut mitään menetystä omaisuudesta. Meillä meni koti, terveys ja unelmat. Rakensimme vuosina 2017-2018 perheellemme hirsivaunun kun elimme homepakolaisuudessa. Asuimme hirsivaunun valmistuttua ensin vuokralla hometalomme pihalla kunnes päätimme muuttaa toiselle kylälle Kuusamossa viime vuoden heinäkuussa. Kohta on vuosi takana uudessa paikassa asumista tai oikeastaan palasimme sinne missä asuimme avioliittomme alussa. Ympyrä sulkeutui. Elo on mukavaa täällä. Oma rauha vaikka kylällä kulkee jos jonkinlaista kulkupeliä.

Muuttomatka taittui kätevästi. Hirsivaunu irrotettiin kunnallistekniikasta ja laitettiin traktorin perään. Loppuvaiheessa menikin hieman kauemmin, muutamasata metriä nimittäin. Hirsivaunu upposi peltoon 😀 Vaikka oltiin pellon yläreunassa silti se oli yhä liian märkä. Silloinen tuleva ja nykyinen naapurimme veti kaivurilla yhdistelmää pätkän ja siitä sitten trakrorilla loppu osa perille eli muutama kymmenmetriä. Hirsivaunumme ei siis ole kevyt vaan painaa noin 10000 kg. Naapuri oli osannut odottaa, että häntä saatetaan tarvita vielä illalla kun kuuli meidän muuttavan. Kieltämättä pelotti hajoaako kotimme, mutta onneksi ei käynyt kuinkaan ❤

Muutos osakeyhtiössä

11.5.2020 Jenni tuli mukaan yrittäjäksi Aapon rinnalle kun hänelle myönnettiin starttiraha. Olemme siis nykyään perheyritys joka on perustettu v. 2019 heinäkuussa. Aiemmin yrittäjänä oli ainoastaan Aapo ja Jenni hoiti nuorinta lasta kotona. Toki Jenni autteli minkä pystyi siinä ohella mm. paperitöissä. Jenni on kokenut alusta asti yrityksen myös omakseen, melkein kuin lapsekseen jonka eteen on tehtävä lujasti töitä, että tulevaisuus olisi valoisa.

Miten korona (covid-19) on vaikuttanut meihin?


Ensimmäistä kertaa näinä vuosina saimme perustoimeentulotukea vasta nyt tänä vuonna, huhtikuussa. Meni siis 3,5 vuotta siinä, että meidät nähtiin avuntarvitsijoina Kelan näkökulmasta. Toukokuussa tuli hylky ja kesäkuussa meni läpi. Laiha lohtu sillä vain osa laskuista pystyttiin maksamaan ja pino jäi vielä maksamatta. Sitä ei näillä leveyksillä ilman autoa pärjää ja lapsiakin 3, ruokaa on saatava pöytään. Autoa tarvitaan myös tavaroiden hakuun mitä yritykselle tarvitaan. Mies ei ole voinut nostaa palkkaa eikä kilometrikorvauksia maaliskuusta alkaen. Kesäkuun jälkeen loppuu työmarkkinatuen saanti yrittäjille. Korona vaikutti tilanteeseemme hurjalla tavalla. Prosentteina myynti laski yli 80%. Kunnalta saatiin 2000€ yritykselle, onneksi. Meiltä ei ole uskallettu koronan vuoksi tilata ja pankit on todella tiukkoja lainojen kanssa. Emme saa lainaa itsekään ilman takaajia, edes yritykselle. Finnvera kieltäytyy yhteistyöstä. Halli piti rakentaa kaupungin vuokraamalle tontille, mutta koska emme lainaa saa, se on täytynyt unohtaa. Isompi halli mahdollistaisi useamman vaunun teon yhtäaikaa. Jospa joku päivä meillä halli kumminkin on ja voimme työllistää ihmisiä enemmänkin. Mietimme tämänkin suhteen erilaisia ratkaisuja.

Rahoitusyhteistyö OP-Yrityspankki Oyj:n kanssa

OP-Yrityspankki Oyj lähtee yhteistyöhön kanssamme mahdollistamaan asiakkaille rahoituksia hirsivaunuihin jne. Päivitämme tiedon heti kotisivuillemme ja muuallekin kun saamme kanavat yms. kuntoon. Mm. itsehakukanavan kautta on mahdollista saada 30000€, jos luotto yms. tiedot ovat kunnossa. Luottopäätös tulee nopeasti, kun se on haettu. Me saamme rahat siinä vaiheessa kun hirsivaunu tai muu rakennus on valmis, emme siis heti. Mietimme miten saamme tarvikkeisiin jne. rahat etukäteen, että voimme vaunut jne. rakentaa. Yksi ratkaisu on tähän se, että meille maksetaan etukäteen tulevista tilauksista jokin summa ja se sitten vähennetään summasta joka lopulta muodostuu hirsivaunun tai muun hinnaksi. Asiakas voi myös etukäteen kertoa milloin haluasi vaunun olevan valmis ja varata ajankohdan milloin hänen vaunuaan tai esim. saunaa rakennetaan.

Vastikkeellinen joukkorahoituskampanja voimassa 30.6.2020 saakka


Mesenaatti.me:n joukkorahoituskampanjan ansiosta meillä on nyt töitä heinäkuusta eteenpäin. Kiitos siitä kaikille ❤❤❤ Sanat eivät riitä. Vaihtoehto olisi ollut laittaa luukut kiinni yrityksestä. Me ollaan oltu ja ollaan se toivo monelle, että pääsisivät joskus puhtaaseen kotiin asumaan. Se työ saa jatkua ansiostanne ❤ Kiitos ❤

Vastikkeellinen joukkorahoituskampanja on voimassa 30.6.2020. Summalla mikä tällä hetkellä on koossa saa juuri ja juuri tarvikkeet hirsivaunuun. Palkkaa olisi mukava saada työstä, mutta se ei ole meistä riippuvainen asia. Summasta vähennetään ALV sekä Mesenaatti.me:lle maksettava provisio. Pääsette sen sivuille alla olevasta linkistä:

https://mesenaatti.me/1333/kuusihirresta-tehty-toipumisvaunu-sisailmasairaille/


Yle Areenasta löytyy Kemikaalivaara niminen ohjelma johon on meidän perhettämme kuvattu v. 2018 ennen kuin yritys on perustettu. Käykää katsomassa jos kiinnostaa 😊 Olimme juuri muuttaneet edelliseen asuinpaikkaamme. Tämä oli ponnistuslauta yrittäjiksi, koska aloimme saada pyyntöjä alkaa tehdä muillekin hirsivaunuja kodeiksi.
https://areena.yle.fi/1-4276857

Mukavaa kesää ❤

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close