Helmikuun kuulumisia

Mukavaa ystävänpäivää ja laskiaissunnuntaita Kuusamosta

Ulkona paistaa aurinko ja on pakkasta. Näistä ilmoista nautimme.

Yhä uudelleen ajatuksemme ovat kääntyneet siihen voimmeko enää jatkaa yritystämme. Onko tässä mitään järkeä? Tipumme tukien ulkopuolelle mitä olisi saatavissa. Me ei niitä saada. Jos Jenni olisi tiennyt starttirahaa hakiessaan, että se estää monien rahojen saannin esim. Elystä niin emme sitä olisi hakeneet ikinä. Tämä tiedoksi siis yrittäjyyttä harkitseville. Miettikää tarkkaan ja selvittäkää. Meille ei tällaisesta kukaan kertonut. Haluttaisiin tehdä positiivisia päivityksiä, mutta tuntuu, että toivo alkaa kadota. Yrittää etsiä valoa jostakin ja ei meinaa löytyä. Riittämättömyyden tunne on valtava.

Jos päädymme lopetukseen tai tauolle laittoon niin teemme tämän hetkiset tilaukset loppuun ensin.

Ehkä arvaattekin, että se saattaa liittyä erääseen facebook-päivitykseen jossa kerroimme mitä kuuluu yrittämisen kustannuksiin. On tullut esille se, että nykyään yrittäjiä ei arvosteta siinä määrin kuin ennen. Alennusta pitäisi saada ja työstäkään ei mielellään maksettaisi juuri mitään. Katettakin pitäisi meidän saada, mutta sitä ei haluta maksaa vaikka juuri se pitää meidät pystyssä. Sillä maksetaan niitä yrityksen kuluja joita kuuluu väkisinkin mukaan. Voittoa pitäisi saada, että sillä eläisi esim. meidän 5 henkinen perhe. Kiinan tavarat/tuonti selkeästi on vääristänyt sitä miten suhtaudutaan kotimaiseen tuotantoon yms. Pitäisi saada halvalla.

Kaikesta tästä huolimatta me ollaan äärimmäisen kiitollisia jokaisesta tilauksesta joka meille on tullut tähän mennessä. Te asiakkaat ootte meille tärkeitä. Asiakaspalaute on ollut positiivista ja meille on annettu ideoita mitä voisimme lisäksi tehdä. Mm. vertaisten palaute on korvaamatonta ja me tiedetään ettei heistä tunnu mukavalta lukea tällaista päivitystä. Me kun ollaan oltu se mahdollinen toivo monelle.

Tässä facebookin päivitys 11.2.2021: ”Ajattelimme avata sitä mitä kuluja yrittämiseen kuuluu ja mistä hinnat muodostuvat ⬇️

Meidän yrityksen idea on siinä, että rakennamme suojassa ja säilytämme myös tarvikkeet suojassa. Hankimme mahdollisimman pitkälle tuotteet Suomesta ja niin, että ne ovat kotimaisia. Haluamme siis tukea samalla suomalaista työtä. Rakennamme käsin vaikka hirret tilataankin valmiina. Meillä ei ole koneita joilla on helppo ja nopea rakentaa siksi teossa kestää. Emme halua myöskään rakentaa hirvittävällä kiirrellä, koska jälki voisi olla sutta ja sekundaa siinä vaihessa. Meidän tuotteet ovat mahdollisimman pitkälle kemikaalittomia jo oman taustammekin vuoksi 😊

Toivoisimme, että suojassa rakentaisi yhä useampi yritys, koska se takaisi puhtaampaa sisäilmaa monelle asiakkaalle. Se toki ei pelkästään riitä vaan ajatus täytyy viedä pidemmällekin kuin pelkästään rakentamiseen katon alla.

Mitä kuluja kuuluu yrittämiseen? Mm. tontin mahdollinen vuokra, hallin sähköt, työkalujen huolto yms. kulut, YEL, tapaturmavakuutus, rakennusten vakuutukset, rakennusten aikaiset vakuutukset (asikkaiden tuotteet täytyy vakuuttaa rakentamisen ajaksi), hallin vakuutukset, sähköliittymän kulut yms. toimistokulut, kirjanpitäjänkulut, palkka yms. Lisäksi tuotteista täytyy saada katetta, muuten yritys ei pyöri ja homma kaatuu. Tästä jäi varmasti osa puuttumaan, mutta raotettiin nyt hieman verhoa joka jää näkemättä monelta 😊”

Elämme tällä hetkellä Aapon yrittäjän työmarkkinatuen ja Jennin starttirahan varassa. Lisäksi jos Kela hyväksi näkee saamme perustoimeentulotukea. Ai niin, lapsilisää toki saamme ja yleistä asumistukea. Meidän nettotulot on n. 1600€ verojen jälkeen. Yrityksestä emme voi nostaa mitään ulos edes kilometrikorvauksina. Elämme kovaa elämää mitä emme toivoisi muille.

Me haluaisimme rakentaa vuokralle vaunuja yms., mutta se on mahdotonta, koska meillä ei ole pääomaa tarpeeksi eikä rahoittajaa/rahoittajia. Meiltä kysytään paljon vuokralle hirsivaunuja. Tuntuu pahalta sanoa ettei ole sellaisia. Toipumisvaunu sisäilmasairaille on kyllä tekeillä, mutta se ei valmistu hetkeen. Alusta ja hirret on olemassa. Kutterit pitäisi tulla toivottavasti lähiaikoina Ehtalta.

Jos siis pystyt auttamaan meitä maksamalla etukäteen, pystyt lainaamaan rahaa tms. niin otatko meihin yhteyttä pian. Oltaisiin äärimmäisen kiitollisia. Se tois meille toivoa ja valoa. Tiedämme, että moni haluiasi myös auttaa, mutta ei pysty. Me ymmärretään se hyvin oman elämämme kautta. Älä siis huoli jos et pysty auttamaan. Me ymmärretään se paremmin kuin hyvin ja ketään ei voi edes pakottaa moiseen. Sen täytyy olla täysin vapaaehtoista.

Ei ole pitkään aikaan tuntunut näin pahalta kirjoittaa tällaista. Ei tämä tilanne ole millään tavalla toivottu. Itku on silmäluomien takana, että näinkö tässä kävi? Oliko lopulta kaikki tässä? Innovaatio jota kukaan ei tunnu ymmärtävän esim. pankissa ja finnveralla. Ollaan niin uusi toimija, että se estää lainan saannin ja kaiken muunkin. Markkinoida pitäs vaan kun ei ole sitä fyffeä millä markkinoida.

Yritetään silti pitää toivoa yllä, kaikesta huolimatta.

”Ihminen ei kaipaa ensisijaisesti tietäjää, vaan rinnalla kulkijaa.” -Maaret Kallio

Kiitos kun luit, kiitos kun kuuntelit.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close